Inapoi la servicii

Drenajul limfatic

Drenajul limfatic este un preso-masaj blând și ritmat prin intermediul căruia ajutăm circulația limfei prin sistemul limfatic. Acesta este sistemul de evacuare a toxinelor din organismul nostru, de aceea este necesar să-i ajutăm drenajul. Stagnarea limfei în organism conduce la inflamații, multe dezechilibre, boli și chiar cancere.
Drenajul limfatic

Prețuri

  • 60/90/120 min
  • Intensifică circulaţia limfei
  • Elimină toxinele
  • Ajută la slăbit

190/250/310 lei

Ce este limfa?

 

Limfa este un fluid care se acumulează în spațiul dintre celule. Ea se formează în momentul în care acest fluid care conține reziduurile rezultate în urma proceselor celulare, este introdus în vasele limfatice. Acesta este începutul circuitului limfatic. 

 

Limfa astfel colectată, trebuie curățată și adusă la centru, către inimă. De aici va fi distribuită mai departe către plămâni și către rinichi și reintrodusă în circuitul sanguin.

 

Dacă limfa nu este reîmprospătată sau purificată, devine acidă, luând naștere acidoza. În mediul acid multe celule mor sau devin mutante și apar astfel felurite boli cronice și chiar cancere.

Cum circulă limfa?

 

Limfa se deplasează în organismul nostru datorită sistemului limfatic. El este giganticul sistem de canalizare al organismului nostru și cel mai important sistem imun. Limfa nu circulă într-un circuit închis, ci se deplasează de la periferie spre inimă.

 

Acest sistem este compus din trei elemente majore: organe limfatice, rețeaua vaselor limfatice și limfa. 

 

 

El funcționează în regim de joasă presiune și are nevoie de contracția musculară care acționeză asupra vaselor limfatice pentru a deplasa limfa. Deci contracția musculaturii noastre mișcă limfa, nu există o altă pompă. De aceea presiunile ușoare asupra vaselor limfatice realizate în timpul masajului de drenaj limfatic sunt deosebit de benefice pentru circulația limfei. 

 

Persoanele care sunt sedentare și au musculatura slab dezvoltată, au și circulația limfatică deficitară. Permanent limfa urcă antigravitațional din picioare spre inimă. Dar cât de bine reușește organismul nostru să facă aceasta ne-o arată chiar el, prin picioare umflate, rețineri de apă, stări de oboseală sau imunitate scazută. 

 

De aceea, în momentul în care ne simțim picioarele umflate, înseamnă că limfa stagnează. Atunci este recomandat să facem mișcare, un masaj de drenaj limfatic sau cel putin să ne așezăm cu picioarele mai sus decât nivelul inimii pentru a facilita astfel circulația limfei în organism. 

 

Dar cum se curăță limfa?

 

Datorită ganglionilor. O altă parte importantă a sistemului limfatic o reprezintă ganglionii. Aceștia sunt structuri mici, având forma unui bob de fasole, cu lungimea de 1-25 mm. Ei sunt în număr aproximativ de 600 și sunt împărțiți în două categorii: superficiali (localizati în regiunea inghinală, axială și la nivelul gâtului) și ganglioni profunzi (localizați la nivelul bazinului, plămânilor și de-a lungul aortei).

 

Vasele limfatice merg de la periferie către ganglioni care au rolul de a filtra și curăța limfa, evitând astfel pătrunderea și circularea în organism a bacteriilor, celulelor cancerigene și a altor agenți infecțiosi. Limfa purificată împreună cu sângele hrănesc celulele.

 

Putem spune că ganglionii limfatici sunt adevărate stații de epurare ale organismului nostru. Prin apăsările ușoare și ritmate asupra lor, ce au loc în cadrul masajului de drenaj limfatic este mult îmbunătățită funcționarea lor.

 

Când să facem un masaj de drenaj limfatic?

 

Este recomandat la începutul oricărui tratament al edemelor limfatice, este benefic în tratamentul obezității, în tratamentul împotriva celulitei, chiar putem afirma că este cel mai bun masaj anticelulitic. Dar, cel mai indicat este să facem masaj de drenaj limfatic în timpul curelor de detoxifiere.

 

Trebuie să menționăm că drenajul limfatic este interzis în cancerele de orice tip, in cazul bolilor infecțioase, bolilor dermatologice sau bolilor majore ale vaselor sanguine sau a inimii. În acest caz drenajul limfatic se va realiza doar la recomandarea medicului. De asemenea leucemia și epilepsia reprezintă alte contraindicații majore pentru drenajul limfatic.

 

Importanța drenajului limfatic

 

Pentru ca sistemul limfatic să-și îndeplinească funcția trebuie să-l ingrijim cu atenție și să-i ascultăm semnele. Atunci când sistemul limfatic nu funcționează corect, corpul nostru nu poate elimina toxinele; nu poate lupta contra afecțiunilor cauzate de viruși, ciuperci și bacterii; nu poate regla cantitatea de lichide la nivelul țesuturilor.

 

Pentru o sănătate optimă trebuie să menținem acest sistem într-o stare bună de funcționare cu limfa curată și în mișcare. Pentru a evita alergiile, inflamațiile, celulita, edemele, ochii umflați dimineața, mâini și picioare reci, bolile autoimune și infectiile de tot felul, nu uita să cureți limfa! 

 

Această curățare se poate realiza în multe moduri, atât fizic cât și alimentar, dar noi iți recomandăm purificarea limfei printr-un masaj de drenaj limfatic!Drenajul limfatic - Efectele terapeutice

Această tehnică aduce numeroase beneficii stării noastre de sănătate: