logo Amrita Masaj
Drenajul limfatic

Drenajul limfatic

  • Intensifică circulaţia limfei
  • Elimină toxinele
  • Ajută la slăbit

Drenajul limfatic este un preso-masaj blând și ritmat prin intermediul căruia ajutăm circulația limfei prin sistemul limfatic. Acesta este sistemul de evacuare a toxinelor din organismul nostru, de aceea este necesar să-i ajutăm drenajul. Stagnarea limfei în organism conduce la inflamații, multe dezechilibre, boli și chiar cancere.

Prețuri

60 min

190 lei

90 min

250 lei

120 min

310 lei

Sună pentru rezervare

Ce este limfa?

Limfa este un fluid care se acumulează în spațiul dintre celule. Ea se formează în momentul în care acest fluid care conține reziduurile rezultate în urma proceselor celulare, este introdus în vasele limfatice. Acesta este începutul circuitului limfatic.

Limfa astfel colectată, trebuie curățată și adusă la centru, către inimă. De aici va fi distribuită mai departe către plămâni și către rinichi și reintrodusă în circuitul sanguin.

Dacă limfa nu este reîmprospătată sau purificată, devine acidă, luând naștere acidoza. În mediul acid multe celule mor sau devin mutante și apar astfel felurite boli cronice și chiar cancere.

Cum circulă limfa?

Limfa se deplasează în organismul nostru datorită sistemului limfatic. El este giganticul sistem de canalizare al organismului nostru și cel mai important sistem imun. Limfa nu circulă într-un circuit închis, ci se deplasează de la periferie spre inimă.

Acest sistem este compus din trei elemente majore: organe limfatice, rețeaua vaselor limfatice și limfa.

El funcționează în regim de joasă presiune și are nevoie de contracția musculară care acționeză asupra vaselor limfatice pentru a deplasa limfa. Deci contracția musculaturii noastre mișcă limfa, nu există o altă pompă. De aceea presiunile ușoare asupra vaselor limfatice realizate în timpul masajului de drenaj limfatic sunt deosebit de benefice pentru circulația limfei.

Persoanele care sunt sedentare și au musculatura slab dezvoltată, au și circulația limfatică deficitară. Permanent limfa urcă antigravitațional din picioare spre inimă. Dar cât de bine reușește organismul nostru să facă aceasta ne-o arată chiar el, prin picioare umflate, rețineri de apă, stări de oboseală sau imunitate scazută.

De aceea, în momentul în care ne simțim picioarele umflate, înseamnă că limfa stagnează. Atunci este recomandat să facem mișcare, un masaj de drenaj limfatic sau cel putin să ne așezăm cu picioarele mai sus decât nivelul inimii pentru a facilita astfel circulația limfei în organism.

Vezi reducerile și abonamentele la masaj.

Dar cum se curăță limfa?

Datorită ganglionilor. O altă parte importantă a sistemului limfatic o reprezintă ganglionii. Aceștia sunt structuri mici, având forma unui bob de fasole, cu lungimea de 1-25 mm. Ei sunt în număr aproximativ de 600 și sunt împărțiți în două categorii: superficiali (localizati în regiunea inghinală, axială și la nivelul gâtului) și ganglioni profunzi (localizați la nivelul bazinului, plămânilor și de-a lungul aortei).

Vasele limfatice merg de la periferie către ganglioni care au rolul de a filtra și curăța limfa, evitând astfel pătrunderea și circularea în organism a bacteriilor, celulelor cancerigene și a altor agenți infecțiosi. Limfa purificată împreună cu sângele hrănesc celulele.

Putem spune că ganglionii limfatici sunt adevărate stații de epurare ale organismului nostru. Prin apăsările ușoare și ritmate asupra lor, ce au loc în cadrul masajului de drenaj limfatic este mult îmbunătățită funcționarea lor.

Când să facem un masaj de drenaj limfatic?

Este recomandat la începutul oricărui tratament al edemelor limfatice, este benefic în tratamentul obezității, în tratamentul împotriva celulitei, chiar putem afirma că este cel mai bun masaj anticelulitic. Dar, cel mai indicat este să facem masaj de drenaj limfatic în timpul curelor de detoxifiere.

Trebuie să menționăm că drenajul limfatic este interzis în cancerele de orice tip, in cazul bolilor infecțioase, bolilor dermatologice sau bolilor majore ale vaselor sanguine sau a inimii. În acest caz drenajul limfatic se va realiza doar la recomandarea medicului. De asemenea leucemia și epilepsia reprezintă alte contraindicații majore pentru drenajul limfatic.

Importanța drenajului limfatic

Pentru ca sistemul limfatic să-și îndeplinească funcția trebuie să-l ingrijim cu atenție și să-i ascultăm semnele. Atunci când sistemul limfatic nu funcționează corect, corpul nostru nu poate elimina toxinele; nu poate lupta contra afecțiunilor cauzate de viruși, ciuperci și bacterii; nu poate regla cantitatea de lichide la nivelul țesuturilor.

Pentru o sănătate optimă trebuie să menținem acest sistem într-o stare bună de funcționare cu limfa curată și în mișcare. Pentru a evita alergiile, inflamațiile, celulita, edemele, ochii umflați dimineața, mâini și picioare reci, bolile autoimune și infectiile de tot felul, nu uita să cureți limfa!

Această curățare se poate realiza în multe moduri, atât fizic cât și alimentar, dar noi iți recomandăm purificarea limfei printr-un masaj de drenaj limfatic!

Beneficiile drenajului limfatic

  • Întăreşte sistemul imunitar, prin stimularea ganglionilor limfatici să fabrice anticorpi;
  • Intensifică circulaţia limfei la nivel intercelular, reducând retenţia de lichid;
  • Antrenează eliminarea toxinelor care blochează procesele fiziologice;
  • Uşurează circulaţia acizilor graşi şi colesterolului în sânge;
  • Ajută la slăbit, acţionând asupra depunerilor de grăsime şi a celulitei;
  • Detoxifiază organismul;
  • Reduce edemele postraumatice şi postoperatorii rezultate din fracturi, entorse, insuficienţă venoasă, varice, ulcer varicos, astm, bronşită, hematoame, migrene;
  • Grăbeşte cicatrizarea rănilor, prin stimularea vaselor din zona afectată.;

Cea mai importantă persoană esti chiar tu insuţi! Lasă in urmă graba şi treaba şi intră intr-un alt ritm, cel al unei eficienţe relaxate. Un masaj de relaxare in București este mereu binevenit. Apoi te vei felicita că ţi-ai facut timp pentru tine si sufletul tău.

Vezi și alte tipuri de masaj

Este un masaj decontracturant potrivit pentru cei care au tensiuni și dureri musculare. Terapeutul își folosește antebrațele, coatele și nodozitățile mâinilor. Manevrele sunt lente şi în profunzime. Elimină eficient blocajele musculare.

Prețuri începând de la 190 lei

citește mai mult

Masajul cu ventuze este o tehnică de masaj neinvaziv realizată cu ventuze din silicon. Unele sunt plasate pasiv câteva minute să detensioneze fascia și zonele dureroase iar cu altele se face un masaj dinamic prin alunecarea pe piele.

Prețuri începând de la 190 lei

citește mai mult

Drenajul limfatic este un masaj blând, realizat prin aplicarea unor presiuni uşoare de-a lungul corpului în direcţiile de drenare a canalelor limfatice. Ajută la eliminarea toxinelor şi a excesului de apă din organism şi la stimularea sistemul imunitar.

Prețuri începând de la 190 lei

citește mai mult

Terapeutul urmărește ca prin fiecare atingere să realizeze conectarea și/sau reconectarea între corp, minte şi suflet eliberând fiinţa de suferinţă fzică şi de trăirile emoţionale şi mentale negative. La nivel fizic, masajul Lomi Lomi ajută la eliminarea tensiunilor și a stresului, la ameliorarea circulației sanguine și limfatice și la eliminarea toxinelor din trup.

Prețuri începând de la 250 lei

citește mai mult